No to je u mě právě kámen úrazu. Hrozně nerad něco prodávám, a proto mě především zaujala obří nabídka klonů, často za desetinu ceny, kde je větší možnost skládat nože hlouběji a hlouběji do šuplíku a neřešit inzeráty ;) Jednak nevím kde je nabízet, jednak mě nebaví se podbízet a často smlouvat, pak to balit, posílat a ještě zdůvodňovat, co jsem na tom noži a proč dělal a doufat, že bude nový majitel spokojenTheraphosa píše:Musíš taky občas něco prodat Weiny
Pokud stojí originál nad 10 tisíc, je jasné, že si jich málokdo koupí 30 a víc, to už je pak jiná liga a dovolí si to jen pár desítek vyvolených, ostatním nezbývá než i měsíce prodávat, těší se na prodej víc a déle jako já na nový a přesně tomu jsem se chtěl vyhnout.
Navíc jsem všechny nože pečlivě vybíral, hodnotil, psal si s prodejci, pak se na ně těšil (to je asi ta nejnapínavější fáze, že? ), nakonec je rozebral, seznámil se s nimi a v rámci možností a znalostí otunil (někdy i zprasil )
Říkám si, že se to neztratí, případně je časem osobně nabídnu přátelům, kterým se zalíbí. Klony jsou na netu těžko prodejné, kdo do toho vlítl koupí si je sám na ali, kdo v tom nelítá, neví co vybrat a potřebuje popostrčit. Kdo je náročný, klony ignoruje, kdo má komplex, dokonce nenávidí
Spíš jsem doufal a doufám, že zaplním šuplík tím nejzajímavějším, co se v posledních letech objevilo a kluci z Číny "hackli", a tento svět opustím, protože vím jak to probíhá a prošel jsem si podobnými závislostmi, nemělo to konce. Nůž u sebe vlastně ani nenosím, co sbírám považuji za vitrínové a hlavně to co má flipper trápím jen u telky se sklenkou vína, nejlépe aby to žena neviděla a neslyšela
Fazety jsem taky měřil, Kevinův F95 má kolem 0,55mm a modrák cca 1,05mm, tedy skoro dvojnásobek Ale mě se fazetka líbí i širší, u tohoto nože jde dle mě hlavně o to, že to má tenké originál a tak se nám to líbí i u repliky...